PVM registravimas

PVM registravimas

Įmonės registravimas PVM mokėtojų registre yra privalomas dvejais atvejais:

  • kai per paskutinius 12 mėn. gautos pajamos iš veiklos didesnės už 45 000 Eur;
  • per kalendorinius metus įsigyta prekių iš kitų ES valstybių narių už daugiau kaip 14 000 Eur. 

Didelė dalis naujai steigiamų įmonių iš anksto registruojasi PVM mokėtojų registre. Kuriais atvejais apsimoka registruotis PVM iš anksto, skaitykite šio puslapio apačioje. Jei norėtumėte pasitarti, ar Jūsų įmonei yra naudinga registracija PVM mokėtoju, kviečiame susisiekti nemokamai konsultacijai. Teikiame PVM registravimo paslaugą visoje Lietuvoje ir pilnai sutvarkome visus dokumentus. Paslaugos trukmė apie 1 sav., PVM registravimo paslaugos kaina – 79 € (su PVM). 

PVM registravimas

Įmonės registravimas PVM mokėtoju

Nuotoliniu būdu sutvarkome visus dokumentus ir juos užregistruojame atsakingose institucijose. 

PVM registravimo paslaugos kaina – 79 € (su PVM). 

Norėdami užsakyti PVM registracijos paslaugą, užpildykite anketą.

Kada verta registruotis PVM mokėtoju?

Nemažai naujai steigiamų įmonių iš anksto savanoriškai registruojasi PVM mokėtoju. Pagrindiniai atvejai, kada apsimoka išankstinė PVM registracija

  • Kai daugelis įmonės klientų yra PVM mokėtojai. Tokiu atveju klientai nepajus padidėjusios kainos dėl priskaičiuoto PVM, nes galės susigrąžinti jums sumokėtą PVM. Jūsų įmonė (PVM mokėtoja) sumažins išlaidas, nes galės susigrąžinti pirkimų PVM. 
  • Kai dauguma MB prekių ar paslaugų yra eksportuojamos. Eksportui taikomas 0% PVM tarifas, tačiau galima susigrąžinti pirkimų PVM. Tokiu atveju įmonė, tapus PVM mokėtoja, galėtų susimažinti sąnaudas.
  • Kai taikomas lengvatinis PVM tarifas. Jei įmonės veiklai taikomas 5% arba 9% PVM tarifas (kaip pvz., knygoms, žurnalams, apgyvendinimo paslaugoms ir kt., visą sąrašą rasite čia), o susigrąžinamas 21% pirkimų PVM, įmonė gali susigrąžinti daugiau PVM nei reikės sumokėti. Tačiau pardavimo PVM gali viršyti pirkimų PVM, jei didelę dalį įmonės išlaidų sudaro PVM neapmokestinti pirkimai arba darbo užmokestis, o PVM apmokestinamų pirkimų yra nedaug.

Jei dvejojate, ar verta iš anksto registruotis PVM mokėtoju, kviečiame nemokamai pasitarti su mūsų konsultantu. Taip pat galima pradėti naujos įmonės veiklą ir per kelis pirmus mėnesius kartu su buhalteriu įvertinti, kiek realiai PVM sumokate ir kiek galėtumėte susigrąžinti. 

Susijusios paslaugos

Norite įsteigti įmonę? Reikalinga verslo konsultacija? O gal ieškote patikimų ir lanksčių buhalterių? Galime pasiūlyti visas paslaugas verslui iš vienų rankų! 

Verslo konsultacijos

Verslo pradžia, augimas, buhalterija, verslo teisė ir kt. Pirma konsultacija nemokamai!

Buhalterinė apskaita

Profesionalios buhalterinės apskaitos paslaugos smulkiam ir vidutiniam verslui.

Įmonių steigimas

Steigiame naujas UAB, MB, VšĮ, IĮ, asoc., LPF. Elektroniniu būdu per 3 d.d.

verslo konsultantai

Norite užregistruoti savo įmonę PVM mokėtoju?

Patarsime ir profesionaliai sutvarkysime visus formalumus! Susisiekite nemokamai konsultacijai arba iškart užsakykite PVM registravimo paslaugą internetu, užpildydami užsakymą.  

Scroll to Top